Kawan2 Terima kasih kerana sudi bersama saya

Monday, March 22, 2010

Kek Hantaran Tema Gold



Salam semua..he..he..jgn terpedaya ini bukan kek fondan tau..tetapi kek yg menggunakan teknik steambuttercream..yg nampak berkilat sbb baru keluar peti ais..hee..order dr Alin @ Sijangkang utk sepupunya yg bertunang..bertemakan gold..dia dh pesan awal tak nak bunga rose..so kite buat bunga ni..kite sendiri pun tak tau ape nama bunga ni..maklumlah buat pun rujuk dr blog kwn2 jer..pertama kali buat bunga ni..alhamdulillah menjadi..lepas ni nk try wat bunga orked plak..hee..bye2

Friday, March 19, 2010

Sama tapi tak serupa...


Order dr kak laile (Staff NEC) utk anak tersayang Nur Izzati..mahukan design yang pernah kite buat dulu..cuma kali ni kite pakai color biru plak...heee..makasih ya kak ..

Cupcake lg

Cupcakes order dr Kwn anak buah ku Ila..nk design mcm dulu gak..hee..he..dh siap deko br perasan tulisan tak buat lg tu yang tulis atas papan kek jer..he.he..nasib baik kwn ila tak kisah sori ye dik..dan T.kasih sekali lg.

Tat buah & Tat Coklat


Tat buah dan tat coklat sebanyak 50pcs kesemuanya order dr Nurul @ Pendamaran untuk diberikan kepada kakak, pengasuh dan kawanya yg akan berpindah ke Singapore..baik hati sungguh Nurul ni..apepun t.kasih sekali lg yer.

Thursday, March 18, 2010

Kelas Tat (14/03/2010)



Kelas tat di hadiri oleh Izayani bersama kakaknya, Lina dan Atun..maaplah bebanyak tak dpt nk letak gambar korang..lepas snap gambar tat.. tup2 bateri kamera kong..hu..hu..apepun thanks sbb sudi belajar ngan kite yer.

Sunday, March 14, 2010

Kek Kahwin 2 Tingkat Tema Oren




Kek Span Choc.
Frosting Buttercream
5kg

Salam semua..Kek Kahwin ni order dr Wawa @ Morib, Banting..bertemakan Oren putih. Wawa juga ade order cupcakes sebanyak 25pcs..thanks wawa..Selamat Pengantin Baru Semoga Kekal Ke akhir hayat..hee..

Thursday, March 11, 2010

Tuesday, March 9, 2010

Minggu cupcakes..he..he..



Sesaje packing cam ni..ok gak he..he.. ade yg berkenan ke....email saya utk harganya k..hee..

Salam semua..repeat order dr anak buah kite utk besday kawanya..thanks Ila..nk design mcm dulu gak..he..he..boleh jer no.problem..minggu ni adalah sedikit tempahan cupcakes syukur alahmdulillah..cuma 1 order utk kek tingkat ..kite update esok ya..gambar lain sila scroll ke bwh k..layan jer lah..hee..

Cupcakes Oreo + sesame street


Order dr yana @ Sri Kembangan...hu..hu agak jauh tu..he..he..bg kite yg jarang kemana2 rasanya agak jauh..he..so kitaorang berjumpa di Kompleks PKNS, S.Alam utk sesi penghantaran.selain tu yana ade gak order kek masam manis..kite msukn esok yer gambarnya..he..he..Thanks yana

Cupcakes (Buttercream + choc. ganachee)



Order dr staff NEC..sori tak tau nama ..he..he..dia order melalui adik ku yg bekerja kat sana..thanks ya.

cupcakes (birthday & hantaran)


Order dr Rabita, Telok Panglima Garang..thanks ya.

Thursday, March 4, 2010

Kelas kek 28/02/2010 (Su, K.June.K.Ina & Elin)


(K.Ina, Elin, K.June dan Su)


Pandan Layer Cake

Kek lobak


Cheese tat

Salam semua...
Ari tu ade buat Kelas kek he..he..alhamdulillah berjalan lancar..kelas dihadiri oleh K.ina, K.june. Su dan Elin..terima kasih korang semua..khasnya kepada elin ngan su yg sanggup belajor walaupun peknen he..he..maap bebanyak kalau ade yg terkurang, terkasar ker atau kepanasan..opss...he..he..harap tak jemu nk dtg lg ye...ari tu belajar wat pandan layer cake, kek lobak ngan cheese tat..ermm lepas ni dh boleh buat sendiri ye..selalulah2 praktis kat umah..bg anak2 , suami atau sdara mara rasa..kalau ok ermm..dh pandailah tu..apepun t. kasih sekali lg sbb sudi belajar ngan kite ..harap ilmu yg dikongsi dpt dimanfaat bersama...bye..bye.

Monday, March 1, 2010

Kek Hantaran Tema pink pepel



Detail mengenai cake:
-Stroberi sponge cake
-vanilla b.cream
- fondan

-1.5kg


Salam semua..Kek hantaran ni di order oleh Zeti dr Telok Panglima Garang tak pasti utk siapa..he..he...Design cake adalah permintaan zeti sendiri dia bg contoh melalui email..tak pasti dr website mana..maaplah kalau tak minta izin dr empunya idea he.he..minta halal yer..pada mulanya zeti minta supaya bunga atas kek menggunakan buttercream saja (mungkin perbezaan harga antara b/cream dan fondan menyebabkan dia memilih b/cream saja..maklumlah harga fondan mahal sedikit berbaloilah dgn kaedah utk membuatnya hu..hu..) tapi bila kite tengok ada sedikit fondan dlm stok dan mmng cukup2 jer pun kalau buat bunga.. so kite pakai jelah fondan...tp kite tak caj lebih pun..he..he..rezeki zetilah hari tu..harap zeti suka yer..t.kasih sekali lagi.